post partum/kraambed massage

Post partum/kraambed massage

Trots! Eindelijk na al de maanden ligt je kindje in je armen. Je hebt alles opzij gezet, alles gegeven. De oerkracht heeft je over je grenzen heen getild om dit prachtige kindje op aarde te zetten. Een kind voor altijd aan jouw verbonden, de navelstreng blijft als een energetische verbinding bestaan, het door knippen is slechts een fysieke scheiding.

Na deze intensieve overgave is je nieuwe leven begonnen, je leven als moeder, neem even de tijd om tot jezelf te komen want tijd voor jezelf zal steeds vaker een kwestie van plannen worden.

Terwijl je nog in je kraambed ligt kom ik naar je toe om je lichaam én geest te bevrijden van alle spanningen en misschien zelfs angsten en stress.

De Blije mama massage is speciaal ontwikkeld voor jou, de kersverse moeder. In deze zogenaamde Thaise post partum massage sta jij centraal en wordt er zowel fysieke als mentale aandacht gegeven door middel van diverse lichaamsbehandelingen gedurende 3 dagen.
De massages vinden plaats vanaf de 2e of 3e dag na de bevalling of na 4 tot 6 weken na een keizersnede.

In Azië worden deze behandelingen in het ziekenhuis na de bevalling standaard ingezet. In het Westen is dit geheel nieuw. In het Oosten gaat men ervan uit dat de moeder eerst zelf goed in haar vel moet zitten en voldoende energie moet hebben, voordat zij in staat is om ook goed voor haar pas geboren baby te kunnen zorgen.

De eerste 2 dagen start je met een kruidenstoombad. Met dit stoombad word je meest heilige plek, de plek waaruit nieuw leven is geboren verzorgd. Hierna krijg je een stempelmassage, de stempels komen uit India en zijn samengesteld voor vrouwen die net zijn bevallen en bevatten speciale kruiden en kristallen. Deze kruiden en kristallen in combinatie met speciale massage technieken zorgen ervoor dat alle spanning uit het lichaam verdreven wordt.

Na deze massage ga je je steeds meer jezelf voelen. De derde dag vervalt het stoombad en starten we met de stempelmassage, na afloop krijg je een lichaamspakking/scrub op armen en benen voor een goede doorbloeding. Zodat de energie weer terugkomt en het lichaam sneller herstelt. Ook krijg je lichte oefeningen om de spieren aan te sterken en voedingsadviezen, voor zover je daar interesse in hebt.

Er zijn veel voordelen te benoemen, denk aan sneller herstel van het bekken, vermindering van postnatale pijnen, sterke afname van infecties, ondersteuning van een gezonde lactatie, vermindering van de zwelling/oedeem, betere bloedcirculatie en balancering van de hormonen, verlichting van heup-rug-nek en schouderpijnen en natuurlijk nog veel meer.
Het is ook mogelijk om 1 dag te boeken.


De de afspraak duurt ongeveer 1,5 uur
Waardering op locatie bij je thuis: € 250,00 per behandeling, drie behandelingen € 690,00
(exclusief kilometervergoeding € 0,35 per km)
Waardering bij ons in de praktijk: €165,00 per behandeling, drie behandelingen € 465,00

Boek hier je afspraak of bel 06-10 17 23 02 (Cheraina)

* Bij twijfel over uw lichamelijke conditie wordt altijd doorverwezen naar de huisarts of specialist.